František Josef Studnička, jak ho neznáme - Němcová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autorka uv\u00e1d\u00ed \u017eivotopisn\u00e9 \u00fadaje o Franti\u0161ku Josefu Studni\u010dkovi, kter\u00fd byl prvn\u00edm profesorem matematiky s \u010desk\u00fdm vyu\u010dovac\u00edm jazykem na pra\u017esk\u00e9 univerzit\u011b."}" data-sheets-userformat="{"2":6530,"4":{"1":2,"2":16777215},"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autorka uvádí životopisné údaje o Františku Josefu Studničkovi, který byl prvním profesorem matematiky s českým vyučovacím jazykem na pražské univerzitě.