Matematické křížovky - Horáček, Ivo; Litošová, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Auto\u0159i n\u00e1m p\u0159ibli\u017euj\u00ed matematickou k\u0159\u00ed\u017eovku, kter\u00e1 se hraje pomoc\u00ed \u010dtvercov\u00e9 s\u00edt\u011b s legendou. V legend\u011b je \u010d\u00edseln\u00e9 ozna\u010den\u00ed \u010dtvere\u010dk\u016f, kter\u00e9 se maj\u00ed vybarvit nebo ozna\u010dit v \u0159\u00e1dku nebo sloupci. K\u0159\u00ed\u017eovky jsou v \u010dl\u00e1nku pops\u00e1ny podle n\u00e1ro\u010dnosti. Jsou zde uvedeny n\u00e1m\u011bty na vyu\u017eit\u00ed k\u0159\u00ed\u017eovek ve vyu\u010dov\u00e1n\u00ed matematiky."}" data-sheets-userformat="{"2":6530,"4":{"1":2,"2":16777215},"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autoři nám přibližují matematickou křížovku, která se hraje pomocí čtvercové sítě s legendou. V legendě je číselné označení čtverečků, které se mají vybarvit nebo označit v řádku nebo sloupci. Křížovky jsou v článku popsány podle náročnosti. Jsou zde uvedeny náměty na využití křížovek ve vyučování matematiky.