Ze starých učebnic – B - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek se t\u00fdk\u00e1 knihy Vyu\u010dov\u00e1n\u00ed po\u010dt\u016fm ve \u0161kole obecn\u00e9 \u2013 N\u00e1vod pro u\u010ditele k po\u010detnic\u00edm pro obecn\u00e9 \u0161koly od Dr. Franti\u0161ek ryt\u00ed\u0159 Mo\u010dnik. Je zde uveden del\u0161\u00ed cit\u00e1t z \u00favodu knihy, kter\u00fd se t\u00fdk\u00e1 \u00fa\u010delu vyu\u010dov\u00e1n\u00ed v po\u010dtech."}" data-sheets-userformat="{"2":6530,"4":{"1":2,"2":16777215},"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek se týká knihy Vyučování počtům ve škole obecné – Návod pro učitele k početnicím pro obecné školy od Dr. František rytíř Močnik. Je zde uveden delší citát z úvodu knihy, který se týká účelu vyučování v počtech.