Maturitní zkoušky z matematiky v Sýrii - Tlustý, Pavel (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor n\u00e1s seznamuje s principem maturitn\u00ed zkou\u0161ky v S\u00fdrii. Uv\u00e1d\u00ed, z jak\u00fdch p\u0159edm\u011bt\u016f se v S\u00fdrii vykon\u00e1v\u00e1 cel\u00e1 maturitn\u00ed zkou\u0161ka, a to v\u010detn\u011b bod\u016f za jednotliv\u00e9 p\u0159edm\u011bty. D\u00e1le je seps\u00e1no p\u00e1r typ\u016f vysok\u00fdch \u0161kol a jejich po\u017eadavky na po\u010dty bod\u016f k p\u0159ijet\u00ed z maturitn\u00ed zkou\u0161ky. Jsou zde uvedeny v\u0161echny \u00falohy, kter\u00e9 byly v maturitn\u00ed zkou\u0161ce z matematiky v roce 1994."}" data-sheets-userformat="{"2":6530,"4":{"1":2,"2":16777215},"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor nás seznamuje s principem maturitní zkoušky v Sýrii. Uvádí, z jakých předmětů se v Sýrii vykonává celá maturitní zkouška, a to včetně bodů za jednotlivé předměty. Dále je sepsáno pár typů vysokých škol a jejich požadavky na počty bodů k přijetí z maturitní zkoušky. Jsou zde uvedeny všechny úlohy, které byly v maturitní zkoušce z matematiky v roce 1994.