Nová učebnice geometrie pro střední školy - Procházka, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek popisuje u\u010debnici doc. RNDr. Ji\u0159\u00edho Kadle\u010dka, CSc. Geometrie v\u00a0rovin\u011b a prostoru pro st\u0159edn\u00ed \u0161koly, kter\u00e1 je ur\u010dena p\u0159edev\u0161\u00edm pro st\u0159edn\u00ed \u0161koly s\u00a0ni\u017e\u0161\u00ed hodinovou dotac\u00ed matematiky. Uv\u00e1d\u00ed, \u017ee u\u010debnice vysv\u011btluje z\u00e1konitosti geometrie velmi mil\u00fdm a laskav\u00fdm p\u0159\u00edstupem ke \u010dten\u00e1\u0159\u016fm. U\u010debnice p\u0159epokl\u00e1d\u00e1, \u017ee se \u017e\u00e1ci budou prokous\u00e1vat u\u010divem sami a u\u010ditel bude sp\u00ed\u0161e jejich koordin\u00e1torem."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek popisuje učebnici doc. RNDr. Jiřího Kadlečka, CSc. Geometrie v rovině a prostoru pro střední školy, která je určena především pro střední školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Uvádí, že učebnice vysvětluje zákonitosti geometrie velmi milým a laskavým přístupem ke čtenářům. Učebnice přepokládá, že se žáci budou prokousávat učivem sami a učitel bude spíše jejich koordinátorem.