Malá Fermatova věta - Lepka, Karel (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u00davod \u010dl\u00e1nku mluv\u00ed o francouzsk\u00e9m matematikovi Fermatovi. D\u00e1le se \u010dl\u00e1nek v\u011bnuje problematice dokonal\u00fdch \u010d\u00edsel (\u010d\u00edslo, kter\u00e9 je sou\u010dtem v\u0161ech sv\u00fdch d\u011blitel\u016f, krom\u011b sebe sam\u00e9ho), d\u016fkazu Mal\u00e9 Fermatovy v\u011bty a d\u016fkaz\u016fm dal\u0161\u00edch v\u011bt s\u00a0n\u00ed spjat\u00fdch, Fermatov\u011b \u010d\u00edsl\u016fm a p\u0159\u00ednosu L. Eulera v\u00a0t\u00e9to problematice."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Úvod článku mluví o francouzském matematikovi Fermatovi. Dále se článek věnuje problematice dokonalých čísel (číslo, které je součtem všech svých dělitelů, kromě sebe samého), důkazu Malé Fermatovy věty a důkazům dalších vět s ní spjatých, Fermatově číslům a přínosu L. Eulera v této problematice.