Dvě ukázky z nových slovenských učebnic - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor v\u00a0tomto \u010dl\u00e1nku p\u0159edstavuje \u010dty\u0159i \u00falohy z\u00a0nov\u00e9 \u0159ady u\u010debnic matematiky pro slovensk\u00e1 gymn\u00e1zia a st\u0159edn\u00ed odborn\u00e9 \u0161koly. Autor upozor\u0148uje na netradi\u010dn\u00ed zpracov\u00e1n\u00ed u\u010debnic. V\u00a0\u010dl\u00e1nku jsou p\u0159edstaveny \u00falohy z\u00a0u\u010debnic ur\u010den\u00fdch pro prvn\u00ed ro\u010dn\u00edk z\u00a0kapitol \u010c\u00edseln\u00e9 obory, mocniny a Kvadratick\u00e9 rovnice a nerovnice, kvadratick\u00e9 funkce."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor v tomto článku představuje čtyři úlohy z nové řady učebnic matematiky pro slovenská gymnázia a střední odborné školy. Autor upozorňuje na netradiční zpracování učebnic. V článku jsou představeny úlohy z učebnic určených pro první ročník z kapitol Číselné obory, mocniny a Kvadratické rovnice a nerovnice, kvadratické funkce.