Přehled matematických soutěží pro studenty SŠ - Zemánek, Petr; Žárská, Gabriela (Učitel matematiky, 2024)
Matematické soutěže mohou být zajímavým a účinným nástrojem, jak zvýšit zájem studentů o matematiku. Celkem představíme 35 matematických soutěží, které jsou v tuto chvíli dostupné pro žáky a studenty základních a středních škol. V tomto článku je uvedeno 12 matematických soutěží určených studentům SŠ. Toto je čtvrtá (a poslední) část ze série článků pojednávajících o matematických soutěžích.