Internet a střední školy (2) - Plch, Roman (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Pokra\u010dov\u00e1n\u00ed \u010dl\u00e1nku o vyu\u017eit\u00ed internetu na st\u0159edn\u00edch \u0161kol\u00e1ch se zab\u00fdv\u00e1 nap\u0159\u00edklad prost\u0159ed\u00edm Usenet News, tedy syst\u00e9mem elektronick\u00fdch diskusn\u00edch skupin. D\u00e1le pak protokolem Telnet, kter\u00fd slou\u017e\u00ed k\u00a0p\u0159ihl\u00e1\u0161en\u00ed na vzd\u00e1len\u00fd po\u010d\u00edta\u010d v\u00a0s\u00edti. Zm\u00edn\u011bn je i protokol FTP, d\u00edky kter\u00e9mu je mo\u017en\u00e9 p\u0159en\u00e1\u0161et mezi po\u010d\u00edta\u010di soubory. V\u00a0\u010dl\u00e1nku jsou uvedeny z\u00e1kladn\u00ed informace o prost\u0159ed\u00edch a protokolech a tak\u00e9 mo\u017enosti p\u0159\u00edstupu k\u00a0t\u011bmto slu\u017eb\u00e1m."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Pokračování článku o využití internetu na středních školách se zabývá například prostředím Usenet News, tedy systémem elektronických diskusních skupin. Dále pak protokolem Telnet, který slouží k přihlášení na vzdálený počítač v síti. Zmíněn je i protokol FTP, díky kterému je možné přenášet mezi počítači soubory. V článku jsou uvedeny základní informace o prostředích a protokolech a také možnosti přístupu k těmto službám.