Co je matematika (několik lidských definicí matematiky) - Jedinák, Dušan (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"Autor v\u00a0p\u0159\u00edsp\u011bvku sestavil soupis cit\u00e1t\u016f slavn\u00fdch osobnost\u00ed o matematice a jej\u00edm v\u00fdznamu pro lidskou spole\u010dnost. Mezi zastoupen\u00fdmi osobnostmi jsou jak osobnosti matematiky a matematice bl\u00edzk\u00fdch v\u011bd jako nap\u0159\u00edklad A. Einstein nebo N. Bohr, tak osobnosti spojen\u00e9 sp\u00ed\u0161e s\u00a0humanitn\u011b zam\u011b\u0159en\u00fdmi \u00fasp\u011bchy jako Edgar Allan Poe. "}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Autor v příspěvku sestavil soupis citátů slavných osobností o matematice a jejím významu pro lidskou společnost. Mezi zastoupenými osobnostmi jsou jak osobnosti matematiky a matematice blízkých věd jako například A. Einstein nebo N. Bohr, tak osobnosti spojené spíše s humanitně zaměřenými úspěchy jako Edgar Allan Poe.