Škola mladých matematiků aneb 46=3+7 a 54=11 - Boček, Leo (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek se zab\u00fdv\u00e1 histori\u00ed a \u00fa\u010delem edice \u0160kola mlad\u00fdch matematik\u016f, kter\u00e1 vznikla jako podp\u016frn\u00e1 kni\u017enice mj. pro \u017e\u00e1ky \u00fa\u010dastn\u00edc\u00ed se matematick\u00e9 olympi\u00e1dy. \u010cl\u00e1nek obsahuje seznam jednotliv\u00fdch svazk\u016f 1 \u2013 61, kter\u00e9 vych\u00e1zely mezi lety 1961 \u2013 1988. Autor se tak\u00e9 zab\u00fdv\u00e1 matouc\u00edm \u010d\u00edslov\u00e1n\u00edm, ke kter\u00e9mu b\u011bhem let do\u0161lo, a sna\u017e\u00ed se p\u0159edej\u00edt omyl\u016fm, kter\u00e9 by toto mohlo zp\u016fsobit."}" data-sheets-userformat="{"2":6528,"10":2,"11":3,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial"}">Článek se zabývá historií a účelem edice Škola mladých matematiků, která vznikla jako podpůrná knižnice mj. pro žáky účastnící se matematické olympiády. Článek obsahuje seznam jednotlivých svazků 1 – 61, které vycházely mezi lety 1961 – 1988. Autor se také zabývá matoucím číslováním, ke kterému během let došlo, a snaží se předejít omylům, které by toto mohlo způsobit.