Matematické úlohy v geocachingu - Honzík, Lukáš; Kašparová, Martina (Učitel matematiky, 2018)
V současné době dochází k úpadku zájmu žáků a studentů o přírodovědné obory, mezi nimi i o matematiku. Je tedy vhodné pokoušet se hledat nové možnosti motivace studentů, které je přivedou k zájmu o tuto vědu nebo dokonce k jejímu dalšímu a hlubšímu studiu. Mezi možné motivační nástroje lze zahrnout například celosvětovou hru geocaching, která nabízí v kombinaci s outdoorovým vyžitím při hledání „pokladů“ i množství neotřelých a zajímavých úloh z matematiky a logiky, případně i dalších vědních oborů.