Přijímací řízení na ČVUT - Černý, Jaroslav; Kočandrlová, Milada (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek nab\u00edz\u00ed uk\u00e1zky p\u0159ij\u00edmac\u00edch test\u016f na r\u016fzn\u00e9 fakulty \u010cVUT. Sou\u010d\u00e1st\u00ed p\u0159ij\u00edmac\u00ed zkou\u0161ky byl na ur\u010dit\u00fd obor tak\u00e9 test z odbornosti, talentov\u00e1 zkou\u0161ka \u010di pohovor. Z\u00e1jem o studium na \u010cVUT se v posledn\u00edch letech zvy\u0161uje, mo\u017en\u00e1 d\u00edky mo\u017enosti pod\u00e1n\u00ed v\u00edce p\u0159ihl\u00e1\u0161ek. \u0160kola tak\u00e9 p\u0159ij\u00edm\u00e1 absolventy S\u0160 bez p\u0159ij\u00edmac\u00ed zkou\u0161ky a to na z\u00e1klad\u011b dobr\u00fdch studijn\u00edch v\u00fdsledk\u016f na S\u0160."}" data-sheets-userformat="{"2":14592,"11":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"Arial","16":10}">Článek nabízí ukázky přijímacích testů na různé fakulty ČVUT. Součástí přijímací zkoušky byl na určitý obor také test z odbornosti, talentová zkouška či pohovor. Zájem o studium na ČVUT se v posledních letech zvyšuje, možná díky možnosti podání více přihlášek. Škola také přijímá absolventy SŠ bez přijímací zkoušky a to na základě dobrých studijních výsledků na SŠ.