Zavedení přímky v analytické geometrii - Moravcová, Vlasta (Učitel matematiky, 2024)
Příspěvek představuje alternativní přístup k zavedení analytického vyjádření přímky v rovině ve školské matematice, tj. v pořadí směrnicový tvar – obecná rovnice – parametrické vyjádření, a jeho ověření v praxi. Ukázalo se, že tento přístup nemá negativní dopad na pochopení tematického celku a jeho přínosem může být větší návaznost na předchozí znalosti žáků.