Baťova prvočísla - Křížek, Michal (Učitel matematiky, 2024)
Článek popisuje novou třídu prvočísel, tzv. Baťova provočísla. Kladné celé číslo se nazývá Baťovo prvočíslo třídy k, pokud jeho dekadický zápis končí nejméně k devítkami. Je dokázáno, že pro libovolné přirozené číslo k je Baťových prvočísel k-té třídy nekonečně mnoho. Článek přináší i některá zobecnění.