Několik netypických praktických úloh - Staněk, Miroslav (Učitel matematiky, 2017)
Článek ukazuje několik optimalizačních úloh z planimetrie a stereometrie, které umožnují rozvoj kombinačních schopností žáků, aplikace znalostí, analýzy, syntézy a hodnocení. Úlohy umožňují tvořit velké množství podobných úloh s různými obtížnostmi řešení.