EDULARP ve výuce matematiky a dalších přírodovědných předmětů - Václavíková, Zuzana (Učitel matematiky, 2022)
Příspěvek představuje možnosti využití herních prvků ve výuce matematiky a přírodovědných předmětů, konkrétně pak hry založené na hraní rolí – tzv. eduLARPy. Jsou zde uvedeny odkazy na již existující hry, zaměřené primárně na matematiku, které si mohou učitelé volně stáhnout a ve své výuce využít. Zároveň je představena koncepce aktuálně vznikající celoroční larpové hry Úhelný kámen, do jejichž tvorby je možné se zapojit sdílením zkušeností, nebo v rámci pilotáže jednotlivých únikových místností.