Jak to vlastně je? Velikost úsečky - Kuřina, František; Vondrová, Naďa (Učitel matematiky, 2021)
Autoři se zamýšlejí nad problematikou velikosti úsečky a jejího měření, a to z pohledu historie, ale zejména výuky tématu v hodinách matematiky. Pozornost věnují i matematickému hledisku.