Martin Kuchynka - Vízek, Lukáš (Učitel matematiky, 2022)
Článek je věnován životu a dílu Martina Kuchynky (1843–1900), českého středoškolského učitele matematiky a kreslení. Je soustředěn na jeho studia, výuku, učebnice a časopisecké příspěvky. Text předkládá stručné hodnocení Kuchynkovy práce a zmiňuje možnosti dalšího studia.