Rovnice v úlohách mezinárodního šetření TIMSS a jejich využití - Peclinovská, Sylva (Učitel matematiky, 2022)
Uvolněné úlohy z mezinárodního šetření TIMSS se mohou pro učitele stát inspirací do výuky. Úlohy mohou sloužit pro zpestření výuky, jako další materiály k procvičování nebo je lze využít pro diagnostiku úrovně porozumění či schopností žáků. Článek se zaměřuje na úlohy vztahující se k tématu rovnic na 1. stupni základní školy a jsou v něm popsány problémy, které měli čeští žáci při řešení konkrétních úloh. Dále ukazuje, jak je možné úlohy upravovat a vytvářet sady gradovaných úloh využitelných v rámci diferencované výuky.