Sonda do představ a základních znalostí žáků středních škol v učivu pravděpodobnosti - Fiala, Jan (Učitel matematiky, 2021)
Článek přináší výsledky dotazníku zadaného žákům středních škol a zaměřenéno na jejich znalosti z pravděpodobnosi. Žáci odpovídali na otázky týkající se pravděpodobnosti a řešili základní úlohy z pravděpodonotis. Článek shrnuje i některé časté chyby a miskoncepce.