Několik slov k historickému vývoji a současným cílům časopisu - Příhonská, doc.RNDr., Ph.D., Jana (Učitel matematiky, 2019)
Příspěvek podává stručnou informaci k historii časopisu, seznamuje čtenáře, jak se formoval jeho název, jak se měnila redakční rada a jaké jsou cíle časopisu z hlediska budoucího zaměření. Obsahuje též úvodník ke speciálnímu číslu časopisu věnovanému cílům vyučování matematice.