O geometrickém koření 1 - Šarounová, Alena; Hromadová, Jana (Učitel matematiky, 2020)
Mnoho žáků považuje geometrii za celkem zbytečnou teorii. Nabízíme několik námětù úloh, které mají své kořeny v minulosti a mohly by ukázat prospěnost geometrie v praxi a povzbudit zájem o její využití v našem světě.