Riadené aktivné učenie a učebnice - Bero, Peter; Berová, Zuzana (Učitel matematiky, 2019)
V článku opisujeme dôvody, ktoré nás viedli k vytvoreniu učebných textov pre ZŠ. Ďalej ich formálnu štruktúru a jej zdôvodnenie. Vysvetľujeme sedem základných princípov filozofie, ktorá je za našim prístupom - Riadené Aktívne Učenie (R∙A∙U). Riadené Aktívne Učenie predpokladá veľmi aktívne zapojenie detí do diania v triede. Významne znižuje rolu transmisívneho vyučovania a dáva im vysokú mieru samostatnosti a zodpovednosti za učenie sa.