Apolloniova úloha v cyklografické metodě - Panáčová, Jitka (Učitel matematiky, 2020)
Práce se zabývá základními problémy cyklografické zobrazovací metody (bijektivní zobrazení množiny všech bodů rozšířeného euklidovského prostoru na množinu všech orientovaných kružnic – cyklů – vlastní roviny tohoto prostoru). Shrnuje dále aplikaci této metody na řešení planimetrických úloh z geometrie orientovaných kružnic a v závěru zachycuje stručně její historický vývoj.