Pojmové mapovanie na hodinách matematiky na primárnom stupni vzdelávania - Švecová, Valéria (Učitel matematiky, 2020)
Článok sa zaoberá možnosťami rozvoja tvorivosti žiakov mladšieho školského veku na hodinách matematiky prostredníctvom využívania pojmových máp. Kreativita predstavuje v súčasnom výchovno-vzdelávacom procese dôležitý zdroj rozvoja osobnostného potenciálu žiaka. V článku poukazujeme na pojmové mapy ako didaktický prostriedok na primárnom stupni základnej školy, analyzujeme ich vlastnosti, možnosti v edukačnom procese. Zameriavame sa na tvorbu pojmových máp jednak z hľadiska práce s matematickými pojmami, obrázkami ako aj na tvorbu pojmových máp v programe FreeMind. V závere uvádzame hodnotenie pojmových máp z hľadiska tvorivosti ako aj vyhodnotenie štruktúry pojmových máp dataminingovou metódou asociačných pravidiel