Učit matematiku a fyziku na gymnáziu v rámci jednoho celku? - Fajmon, Břetislav (Učitel matematiky, 2020)
Tento článek navazuje na problematiku představenou v článku (Fajmon, 2018a) a zabývá se kvalitativním zpracováním ankety (Výsledky ankety, 2018) názorů na myšlenku, zda by bylo možné na gymnáziu (či jiné střední škole) s rozšířenou výukou matematiky (zahrnující komplexní čísla, analytickou geometrii v prostoru, diferenciální a integrální počet) vyučovat předměty matematika a fyzika v rámci jednoho provázaného celku (osnova pro prvních 180 hodin tohoto celku je nastíněna ve (Fajmon, 2018b).