Nepořádky - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor vysvětluje, že odvodit vzorec pro počet nepořádků lze i bez znalosti principu inkluze a exkluze. Vyzkoušet si to můžeme na příkladech tanečních párů."" data-sheets-userformat=""2":14752,"8":"1":["1":2,"2":0,"5":"1":0 ,"1":0,"2":0,"3":3,"1":1,"2":0,"4":1],"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Calibri","16":11">Autor vysvětluje, že odvodit vzorec pro počet nepořádků lze i bez znalosti principu inkluze a exkluze. Vyzkoušet si to můžeme na příkladech tanečních párů.