Proč máme tolik různých odmocnin - Zelinka, Bohdan (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Druhá odmocnina ze záporného čísla neexistuje. Odmocninou kladného čísla by však mohlo být kladné i záporné číslo, používáme proto dohody, že jde vždy o kladné číslo."" data-sheets-userformat=""2":14754,"4":"1":2,"2":16776960,"8":"1":["1":2,"2":0,"5":"1":0 ,"1":0,"2":0,"3":3,"1":1,"2":0,"4":1],"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Calibri","16":11">Druhá odmocnina ze záporného čísla neexistuje. Odmocninou kladného čísla by však mohlo být kladné i záporné číslo, používáme proto dohody, že jde vždy o kladné číslo.