Matematika v obrazech - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor uvádí příklady názorných odvození vzorců pro obsahy a objemy geometrických útvarů (trojúhelník, rovnoběžník, lichoběžník, hranol, válec). Je toho názoru, že by se vizuální pomůcky měly ve školách používat více, než se zatím děje."" data-sheets-userformat=""2":14752,"8":"1":["1":2,"2":0,"5":"1":0 ,"1":0,"2":0,"3":3,"1":1,"2":0,"4":1],"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Calibri","16":11">Autor uvádí příklady názorných odvození vzorců pro obsahy a objemy geometrických útvarů (trojúhelník, rovnoběžník, lichoběžník, hranol, válec). Je toho názoru, že by se vizuální pomůcky měly ve školách používat více, než se zatím děje.