Motivace žáka v hodině matematiky - Čejková, Veronika; Jandová, Jana (Učitel matematiky, 2018)
Článek se zabývá otázkou motivace žáků v hodinách matematiky. Zaměřuje se na postoj žáků prvních ročníků středních odborných škol k matematice. Za pomocí polostrukturovaného rozhoru s žáky šetření zjišťuje, zda a proč mají žáci tento předmět v oblibě. Cílem práce je určit, co žáky v hodinách motivuje, co považují za přínosné, a naopak čím jsou ve škole demotivováni. Příspěvek se zabývá také tím, jaké jsou dle žáků motivační a demotivující činitelé ve výuce.