Nestranné hry - Vopravil, Václav (Učitel matematiky, 2018)
Článek je věnován kombinatorickým hrám a matematickým technikám, které mohou být použity při jejich analýze. Zavedeme nestranné hry, naučíme se pracovat s a pozicemi a Grundyovými čísly. Sprague-Grundyova věta říká, že každá pozice P_0 v konečné nestranné kombinatorické hře je ekvivalentní nějaké hře na jedné hromádce. Na závěr se zmíníme o součinu nim čísel, které lze použít k analýze některých kombinatorických her.