Pomůcky pro výuku: malý nápadník I - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V technick00e9 literatu0159e n00e1s 010dasto zaujmou krom011b textu a ilustrac00ed t00e9017e grafick00e9 metody vyjad0159ov00e1n00ed z00e1vislost00ed v00edce prom011bnn00fdch 2013 t00edmto probl00e9mem se zab00fdv00e1 tzv. nomografie. Konkr00e9tn00ed obrazy umo017e0148uj00edc00ed 010dten00e10159i s jistou p0159esnost00ed vyhled00e1vat 010d00edseln00e9 00fadaje pro dan00fd typ z00e1vislosti se naz00fdvaj00ed nomogramy."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">V technické literatuře nás často zaujmou kromě textu a ilustrací též grafické metody vyjadřování závislostí více proměnných – tímto problémem se zabývá tzv. nomografie. Konkrétní obrazy umožňující čtenáři s jistou přesností vyhledávat číselné údaje pro daný typ závislosti se nazývají nomogramy.