Heronův vzorec a kosinová věta - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor n00e1m poskytne odvozen00ed Heronova vzorce, je017e je v na0161ich u010debnic00edch matematiky v posledn00ed dob011b celkem opom00edjen. Odvozen00ed autor provedl tak, aby nezabralo moc 010dasu a bylo jednoduch00e9 a lze u n011bj procvi010dit z00e1kladn00ed geometrick00e9 a trigonometrick00e9 znalosti."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">Autor nám poskytne odvození Heronova vzorce, jež je v našich učebnicích matematiky v poslední době celkem opomíjen. Odvození autor provedl tak, aby nezabralo moc času a bylo jednoduché a lze u něj procvičit základní geometrické a trigonometrické znalosti.