Malá fermatova věta - Lepka, Karel (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Nejprve se do010dtete n011bco m00e1lo o 017eivot011b Pierre de Fermata a pot00e9 se autor pust00ed do dokonal00fdch 010d00edsel, kter00e1 00fazce souvis00ed s Fermatov00fdm 017eivotem a jeho objevem. M00e1me zde uveden i d016fkaz Mal00e9 Fermatovy v011bty a Fermatova 010d00edsla a zm00ednku o p015900ednosu L. Eulera."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">Nejprve se dočtete něco málo o životě Pierre de Fermata a poté se autor pustí do dokonalých čísel, která úzce souvisí s Fermatovým životem a jeho objevem. Máme zde uveden i důkaz Malé Fermatovy věty a Fermatova čísla a zmínku o přínosu L. Eulera.