Internet a střední školy (3) - Plch, Roman (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor zde pokra010duje v 010dl00e1nku z p0159edchoz00edho 010d00edsla 010dasopisu. V tomto pokra010dov00e1n00ed se pan Plch zmi0148uje o slu017eb011b Gopher, kter00e1 umo017e0148uje jednodu0161e a kompaktn011b zkoumat, vyhled00e1vat, prohl00ed017eet a p0159en00e10161et informace um00edst011bn00e9 na r016fzn00fdch po010d00edta010dov00fdch s00edt00edch. Vysv011btluje n00e1m i zkratku WWW, kterou p00ed0161eme p0159ed n00e1zev ka017ed00e9 webov00e9 str00e1nky."" data-sheets-userformat=""2":14720,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Calibri","16":11">Autor zde pokračuje v článku z předchozího čísla časopisu. V tomto pokračování se pan Plch zmiňuje o službě Gopher, která umožňuje jednoduše a kompaktně zkoumat, vyhledávat, prohlížet a přenášet informace umístěné na různých počítačových sítích. Vysvětluje nám i zkratku WWW, kterou píšeme před název každé webové stránky.