Kultura: Omar Chajjám, matematik, astronom, filozof, básník - Bečvář, Jindřich (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pan Jind0159ich Be010dv00e10159 se n00e1m sna017e00ed p0159ibl00ed017eit 017eivot a d00edlo slavn00e9ho mistra jm00e9nem Omar Chajj00e1m, jen017e se narodil patrn011b koncem prvn00ed poloviny jeden00e1ct00e9ho stolet00ed."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">Pan Jindřich Bečvář se nám snaží přiblížit život a dílo slavného mistra jménem Omar Chajjám, jenž se narodil patrně koncem první poloviny jedenáctého století.