Pomůcky pro výuku: malý nápadník H - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka n00e1s u010d00ed jednodu0161016100edmu a podle n00ed nejlep016100edmu zp016fsobu prom00edt00e1n00ed t011bles, r016fzn00fdch tvar016f a velikost00ed. Nap0159ed n00e1m vysv011btluje pojmy jako p016fdorysna, n00e1rysna a bokorysna, kter00e9 se pou017e00edvaj00ed hlavn011b ve stroj00edrenstv00ed a pot00e9 se v011bnuje koso00fahl00e9mu prom00edt00e1n00ed a jeho vyu017eit00ed krok po kroku. P0159i 010drt00e1n00ed autorka doporu010duje, aby d011bti jednotliv00e9 st0159eny barevn011b odli0161ovaly a to tak, 017ee rovnob011b017en00e9 st011bny budou stejn00e9 barvy."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">Autorka nás učí jednoduššímu a podle ní nejlepšímu způsobu promítání těles, různých tvarů a velikostí. Napřed nám vysvětluje pojmy jako půdorysna, nárysna a bokorysna, které se používají hlavně ve strojírenství a poté se věnuje kosoúhlému promítání a jeho využití krok po kroku. Při črtání autorka doporučuje, aby děti jednotlivé střeny barevně odlišovaly a to tak, že rovnoběžné stěny budou stejné barvy.