Nekonečné rady a ich vizualizácia - Klepancová, Michaela; Smetanová, Dana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorky zmi0148uj00ed koncept seznamov00e1n00ed v00fduky nekone010dna a sou010dty nekone010dn00fdch 0159ad na z00e1kladn00edch s st0159edn00edch 0161kol00e1ch. Pot00e9 ukazuj00ed vizu00e1ln00ed podoba geometrick00fdch 0159ad s konstantn00edm a st015900eddav00fdm znam00e9nkem."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Autorky zmiňují koncept seznamování výuky nekonečna a součty nekonečných řad na základních s středních školách. Poté ukazují vizuální podoba geometrických řad s konstantním a střídavým znaménkem.