Bodové konstrukce elipsy založené na afinitě mezi kružnicé a elipsou - Králová, Alice (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka popisuje troj00faheln00edkov00e9 a bodov00e9 konstrukce elipsy a jejich mo017en00e9 vyu017eit00ed v rovnob011b017en00e9m prom00edt00e1n00ed."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Autorka popisuje trojúhelníkové a bodové konstrukce elipsy a jejich možné využití v rovnoběžném promítání.