Zajímavosti z kryptologie (3) - vznik asymeptrické šifry - Konečná, Petra (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Posledn00ed d00edl seri00e1lu Zaj00edmavosti z kryptologie popisuje jednosm011brn00e9 funkce, kter00e9 tvo015900ed t00e9m011b0159 neroz0161ifrovateln00e9 k00f3dy bez kl00ed010de. Autorka se vyd00e1v00e1 do historie t011bchto asymetrick00fdch 0161ifer a uv00e1d00ed i sou010dasn00e9 p0159eklady pou017eit00ed."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Poslední díl seriálu Zajímavosti z kryptologie popisuje jednosměrné funkce, které tvoří téměř nerozšifrovatelné kódy bez klíče. Autorka se vydává do historie těchto asymetrických šifer a uvádí i současné překlady použití.