Nekonečné řady na střední škole aneb Copak se dá v nekonečném čase sečíst nekonečně mnoho sčítanců? - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Nekone010dn00e9 0159ady a jejich sou010dty jsou na st0159edn00edch 0161kol00e1ch prob00edr00e1ny pomoc00ed geometrick00e9 posloupnosti. Autor ukazuje i jin00e9 sou010dty nekone010dn00fdch 0159ad, je017e se daj00ed po010d00edtat pomoc00ed st0159edo0161kolsk00fdch n00e1stroj016f - nerovnic."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Nekonečné řady a jejich součty jsou na středních školách probírány pomocí geometrické posloupnosti. Autor ukazuje i jiné součty nekonečných řad, jež se dají počítat pomocí středoškolských nástrojů - nerovnic.