Reálná čísla ve školské matematice - Budínová, Irena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka upozor0148uje na problematiku vysv011btlov00e1n00ed l00e1tky re00e1ln00fdch na z00e1kladn00edch a st0159edn00edch 0161kol00e1ch. Problematiku nasti0148uje na b011b017en00fdch p015900edkladech z praxe. Pot00e9 jsou uvedena cvi010den00ed, kter00e1 017e00e1ky p0159iprav00ed na p0159edstavu pojm016f jako jsou nekone010dno nebo re00e1ln00e1 010d00edsla."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Autorka upozorňuje na problematiku vysvětlování látky reálných na základních a středních školách. Problematiku nastiňuje na běžných příkladech z praxe. Poté jsou uvedena cvičení, která žáky připraví na představu pojmů jako jsou nekonečno nebo reálná čísla.