Karel Freuerbach a jeho věta o dotyku kružnic - Lorencová, Tamara (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pokra010dov00e1n00ed p015900edsp011bvku Karel Feuerbach a jeho v011bta dotyku kru017enic z p0159edchoz00edho 010d00edsla je dopln011bna o syntetick00fd d016fkaz. Autorka v n011bm uv00e1d00ed pomocn00e9 v011bty pot0159ebn00e9 k sestrojen00ed i geometrick00e9 postupy."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"">Pokračování příspěvku Karel Feuerbach a jeho věta dotyku kružnic z předchozího čísla je doplněna o syntetický důkaz. Autorka v něm uvádí pomocné věty potřebné k sestrojení i geometrické postupy.