Výuka matematiky v Norsku 1 - Obrdlíková, Šárka (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V 010dl00e1nku je rozeb00edr00e1no vyu010dov00e1n00ed v Norsku, kter00e9 je pom011brn011b odli0161n00e9 od vzd011bl00e1v00e1n00ed v 010cR. Porovn00e1v00e1 se zde p0159ed0161koln00ed, z00e1kladn00ed a st0159edo0161kolsk00e9 vzd011bl00e1v00e1n00ed a pot00e9 je jedna samotn00e1 kapitola v011bnovan00e1 syst00e9mu testov00e1n00ed a hodnocen00ed. V tomto 010dl00e1nku je velice zaj00edmav00e1 tabulka klasifika010dn00ed stupnice v Norsku. Maj00ed zn00e1mkov00e1n00ed od 1 do 6, respektive od 6 do 1, proto017ee zn00e1mka 6 znamen00e1 nejlep016100ed v00fdsledek a zn00e1mka 1 znamen00e1 velmi slab00fd v00fdsledek. Na dopln011bn00ed 010dl00e1nku je zde uk00e1zka p015900edklad016f z testov00e1n00ed."" data-sheets-userformat=""2":12672,"10":2,"11":3,"15":"Calibri","16":11">V článku je rozebíráno vyučování v Norsku, které je poměrně odlišné od vzdělávání v ČR. Porovnává se zde předškolní, základní a středoškolské vzdělávání a poté je jedna samotná kapitola věnovaná systému testování a hodnocení. V tomto článku je velice zajímavá tabulka klasifikační stupnice v Norsku. Mají známkování od 1 do 6, respektive od 6 do 1, protože známka 6 znamená nejlepší výsledek a známka 1 znamená velmi slabý výsledek. Na doplnění článku je zde ukázka příkladů z testování.