Zkuste si napsat Polskou maturitní písemku z matematiky II - Test, Maturitní (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V00a0n00e1sleduj00edc00edm 010dl00e1nku je p0159elo017een00e9 zad00e1n00ed, 0159e0161en00ed a hodnocen00ed maturitn00ed zkou0161ky z00a0matematiky, tentokr00e1t na vy0161016100ed 00farovni. Skl00e1d00e1 se z00a012 otev0159en00fdch 00faloh. Celkem lze z00edskat 50 bod016f a 010dasov00fd limit je 180 minut. Povolen00e9 pom016fcky jsou prav00edtko, kru017e00edtko a jednoduch00e1 kalkula010dka."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V následujícím článku je přeložené zadání, řešení a hodnocení maturitní zkoušky z matematiky, tentokrát na vyšší úrovni. Skládá se z 12 otevřených úloh. Celkem lze získat 50 bodů a časový limit je 180 minut. Povolené pomůcky jsou pravítko, kružítko a jednoduchá kalkulačka.