O jedné vlastnosti polynomů - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor nejprve na dvou p015900edkladech nazna010d00ed, jakou v011btu bude formulovat, a d00edky dok00e1z00e1n00ed vlastnosti pro polynom prvn00edho a druh00e9ho stupn011b pak formuluje v011btu: Jestli017ee polynom n-t00e9ho stupn011b v00a0prom011bnn00e9 c nab00fdv00e1 nulov00e9 hodnoty pro n+1 vz00e1jemn011b r016fzn00fdch 010d00edsel x1, x2, 2026, xn, xn+1, potom jsou v0161echny koeficienty rovny nule. Autor ud00e1v00e1 dva p015900edklady s 0159e0161en00edm, v00a0kter00fdch ukazuje mo017en00e9 vyu017eit00ed t00e9to v011bty a jeden p015900edklad bez 0159e0161en00ed pro nad0161en00e9 010dten00e10159e."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor nejprve na dvou příkladech naznačí, jakou větu bude formulovat, a díky dokázání vlastnosti pro polynom prvního a druhého stupně pak formuluje větu: Jestliže polynom n-tého stupně v proměnné c nabývá nulové hodnoty pro n+1 vzájemně různých čísel x1, x2, …, xn, xn+1, potom jsou všechny koeficienty rovny nule. Autor udává dva příklady s řešením, v kterých ukazuje možné využití této věty a jeden příklad bez řešení pro nadšené čtenáře.