Hranolec - Vízek, Lukáš (Učitel matematiky, 2015)
V článku je popsána stereometrická úloha na výpočet objemu antihranolu vepsaného do krychle, následně je předloženo zobecnéní původního zadání, čímž se problematika posune k vyšetření funkce závislosti objemu hranolce na jeho tvaru. V závěru příspěvku jsou zhodnoceny různé způsoby řešení a prezentovaný příklad je zasazen do kontextu středoškolské matematiky.