Vokovické Sorbonny - Čížek, Vítězslav (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor se zam00fd0161l00ed nad t00edm, jak se to se vzd011bl00e1n00edm dneska m00e1 a co se t00edmto term00ednem p0159esn011b mysl00ed. Popisuje, co byla tzv. Vokovick00e1 Sorbonna a d00e1le k00a0n00ed p0159irovn00e1v00e1 n011bkter00e9 dne0161n00ed vysok00e9 0161koly nebo minim00e1ln011b n011bkter00e9 jejich obory. Zab00fdv00e1 se ur00e1017eej00edc00edmi pojmy: doplnit vzd011bl00e1n00ed a investice do vzd011bl00e1n00ed."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor se zamýšlí nad tím, jak se to se vzděláním dneska má a co se tímto termínem přesně myslí. Popisuje, co byla tzv. Vokovická Sorbonna a dále k ní přirovnává některé dnešní vysoké školy nebo minimálně některé jejich obory. Zabývá se urážejícími pojmy: doplnit vzdělání a investice do vzdělání.