Zkuste si napsat Polskou maturitní písemku z matematiky - Test, Maturitní (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V00a0n00e1sleduj00edc00edm 010dl00e1nku je p0159elo017een00e9 zad00e1n00ed, 0159e0161en00ed a hodnocen00ed maturity, kter00e1 byla zad00e1na 8.5.2013 v00a0Polsku, kde je maturita z00a0matematiky povinn00e1. Jedn00e1 se o z00e1kladn00ed 00farove0148. Skl00e1d00e1 se z00a0celkem 34 00faloh, z00a0nich017e 25 je uzav0159en00fdch. Celkem lze z00edskat 50 bod016f a 010dasov00fd limit je 170 minut. Povolen00e9 pom016fcky jsou prav00edtko, kru017e00edtko a jednoduch00e1 kalkula010dka. Dal016100ed zaj00edmavost00ed uvedenou v00a0tomto 010dl00e1nku jsou krit00e9ria hodnocen00ed p0159i zohledn011bn00ed specifick00fdch poruch u010den00ed v00a0matematice."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V následujícím článku je přeložené zadání, řešení a hodnocení maturity, která byla zadána 8.5.2013 v Polsku, kde je maturita z matematiky povinná. Jedná se o základní úroveň. Skládá se z celkem 34 úloh, z nichž 25 je uzavřených. Celkem lze získat 50 bodů a časový limit je 170 minut. Povolené pomůcky jsou pravítko, kružítko a jednoduchá kalkulačka. Další zajímavostí uvedenou v tomto článku jsou kritéria hodnocení při zohlednění specifických poruch učení v matematice.